Agencija Julijana in Enigamrium sta Kekčevi deželi združila moči in predstavila novo igro “Misija Eliksir”.

Kot prava soba pobega, a brez sten! Kot prava igra pobega, a z najbolj osupljivimi razgledi na gorske vršace. Kot pravi escape room, a brez elektrike – a s skrivnostnimi tuneli, gorskimi tobogani in celo živimi živalmi na planinskih pašnikih .)

Kekec, Bedanc, Mojca, Brincelj in teta Pehta so junaki, ki nastopajo v Kekčevi deželi in s svojimi vragolijami vsako leto privabijo številne šolske in vrtčevske skupine. Nova pustolovščina Misija Eliksir pa na obisk vabi tudi odrasle pustolovce in tuje turiste, ki si želijo dogodivščine, kjer so sami v glavni vlogi.

Igralci, ki so že odigrali igro, so navdušeni nad čudovito neokrnjeno naravo, pravljično Kekčevo deželo, Kekčevo zgodbo, izvirnimi ugankami in izzivi, kakršnih v sobah pobega ni moč videti. Že sama scenografija, kot jo ponuja igra v Kekčevi deželi, je neprekosljiva, ekipa Enigmariuma pa je izvirne in skrbno premišljene naloge in uganke vtkala v zgodbo Kekčeve dežele, ki jo z velikim občutkom za kulturno dediščino pletejo v Agenciji Julijana že od leta 1991.

Dejstvo, da v Kekčevi deželi ni elektrike je snovalcem predstavljalo še dodaten izziv in dela doživetje še bolj unikatno.

Napeta zgodba igre govori o temačni sili, ki je zajela še zadnji kotiček neokrnjene narave in zastruplja vse na svoji poti. Ljudje postajajo grabežljivi, pohlepni in egoistični. Tudi Bedanc postaja vse bolj zloben in si želi polastiti dragocenega recepta za Eliksir razsvetljenja, ki lahko edini reši deželo. Teta Pehta ga skuša skriti pred Bedancem tako, da je za pomoč prosila Kekca. A ta je izginil! Vse, kar je ostalo, je njegova torba z zapiski in pripomočki za igralce, ki se prelevijo v hrabre junake na misiji: najti sestavine za Eliksir! Z Bedancem za petami mora ekipa v omejenem času najti sestavine recepta – ali pa bo temačna sila prekrila ves planet.

Gotovo vas že zanima, kakšen Eliksir je pripravila teta Pehta?