Agencija Julijana v sodelovanju s priljubljenim Escape room Enigmarium, v sklopu Kekčevih dnevov v Kranjski gori od 26. junija. dalje premierno predstavlja novo igro na prostem, čisto pravi »escape room«: Misija Eliksir. Poleg čudovite neokrnjene narave in pravljične Kekčeve dežele vas čakajo adrenalinski izzivi in nepopisno navdušenje!

Kekčeva dežela in njeni junaki, Kekec, Mojca, teta Pehta, Bedanc, Brincelj in seveda Kekčeve koze, vsako leto privabijo številne šolske in vrtčevske skupine. Nova pustolovščina pa k sodelovanju vabi tudi odrasle, igrive družbe, pare ter seveda družine. Kot so povedali v Agenciji Julijana, ima Misija Eliksir ima potencial, da postane nova turistična atrakcija Kranjske gore, saj inovativne in navdušujoče igre pobega privabljajo vse več obiskovalcev z vsega sveta.

Kekec je pomemben del slovenske kulturne dediščine, zato v Agenciji Julijana že od leta 1991 zgodbo oživljajo na pristne in zanimive načine. V sodelovanju z Enigmariumom, kreatorjem večkrat nagrajenih igrificiranih doživetij, pa zdaj predstavljajo nov izziv: Misijo Eliksir, v kateri boste vi v glavni vlogi!

Napeta zgodba igre govori o temačni sili, ki je zajela še zadnji kotiček neokrnjene narave in zastruplja vse na svoji poti. Ljudje postajajo grabežljivi, pohlepni in egoistični. Tudi Bedanc postaja vse bolj zloben in si želi polastiti dragocenega recepta za Eliksir razsvetljenja, ki lahko edini reši deželo. Teta Pehta ga skušala skriti pred Bedancem tako, da je za pomoč prosila Kekca. A ta je izginil! Vse, kar je ostalo, je njegova torba z zapiski in pripomočki za vas, hrabre junake.

Vaša misija je najti sestavine za Eliksir! Bedanc vam je za petami, vi pa imate le uro časa, da najdete in dešifrirate recept – ali pa bo temačna sila prekrila ves planet.

Zberite pogum, sledite Kekčevim namigom in rešite uganke, preden bo prepozno!

POSEBNOSTI IGRE

Čaka vas napeta “escape room” igra na prostem, ki se odlikuje po neokrnjeni naravi, privlačni zgodbi in izvirnih ugankah. Igra je zasnovana kot prava soba pobega, le da nima sten, nima elektrike in tudi vaš gamemaster bo v vlogi.

Za nepozabno dogodivščino bodo poskrbeli presenetljivi izzivi, planinske živali, skrivnostni tuneli in gorski tobogani. Vas že zanima, kakšen Eliksir je pripravila teta Pehta?

Obišči našo Facebook stran >>

Priložnost za beta-test nove igre

Klikni na naš Facebook, kjer poteka nagradna igra - z malo sreče bo prav tvoja skupina tista, ki jo bomo povabili betatest igre zgodaj popoldne v nedeljo, 30. junija

Pravila nagradne igre tule

Obišči našo Facebook stran >>

O Agenciji Julijana: Družinska Agencija Julijana od leta 1991 ponuja vrsto različnih aktivnosti. Zasnovali so priljubljen tematski park Kekčeva dežela, ki ga je obiskal že vsak četrti Slovenec. Nova generacija Julijano spreminja v bazo pristnih dogodivščin za vse, lačne novih zgodb in pustolovščin. So najboljši naslov za padalske in kolesarske izlete, gorsko vodništvo, sankanje, teambuildinge in delavnice ter novo Misijo Eliksir, čisto pravi »escape room« – le da ima namesto sten najlepše poglede na gorske vršace! (julijana.info)

O Enigmariumu: Enigmarium je slovensko, pionirsko podjetje na področju kreiranja igrificiranih doživetij. Pri ustvarjanju edinstvenih turističnih doživetij (več kot 30+ iger) na izviren način spaja igrivost in lokalno zgodovino, mite in legende. Sodeluje s številnimi uglednimi partnerji (muzeji, gradovi, mesta) in je prejemnik mnogih, tudi mednarodnih nagrad in priznanj, posebej ponosni so, da so njihove igre vsako leto (edine v regiji) nominirane na prestižno listo najboljših escape room iger na svetu Terpeca – kot oskarji, le da za escape room igre. (enigmarium.si)