Včeraj, 12. junija na Vurko Festu na gradu Vurberk premiero doživela tudi nova igrificirana družinska pustolovska igra, ki smo jo zasnovali v Enigmariumu.  

To pot gre za  interaktivni vodnik po pustolovski poti, polni zabavnih ugank, mitov in legend, ki ima poleg zabavne tudi edukativno vlogo. Vaš vodnik, Zmajček Vurko je že dolgo na svetu in si je nabral veliko modrosti. Prepričani smo, da bo približno dva kilometra ali dobro uro dolg sprehod po pravljičnem Vurberku minil kot blisk in se vam za vedno zapisal v spomin.

 Ali ste vedeli, da grad Vurberk slovi kot mitološko središče Slovenije? Tu se že od pradavnine rojevajo miti, legende, heroji in junaki, tu prebivajo skrivnostna bitja in  nadnaravne sile, tu se dogajajo čarobne reči in tu se skrivajo bogati zakladi kulturne dediščine.      

Pridružite se zmajčku Vurku na dva kilometra dolgi pustolovski poti, polni zabavnih zank, ugank, mitov, legend in bombastičnih skrivnosti ter odkrijte, kaj je tisto, kar je najdragocenejše.

Igrificirana družinska pešpot se prične pri Kulturnem domu v Vurberku, na naslovu Vurberk 93, kjer si igralci si s pomočjo QR kode s table, ki je izobešena poleg vhoda v novi Escape Room Enigmarium v Dupleku, ki prav tako prihaja te dni, na mobilni telefon naložijo aplikacijo ter nato sledijo zmajčku Vurku (in rešujejo zabavne preizkuse) vse do skritega zaklada na vrhu grajske vzpetine.

Igra poteka preko aplikacije za mobilne naprave in je brezplačna. Napotke za namestitev najdete na tabli poleg vhoda v Escape Room Enigmarium® v stavbi kulturnega doma Vurberk, na naslovu Vurberk 93.

Projekt je sofinanciran s strani Občine Duplek –  LAS OVTAR, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.  

Konec junija svoja vrata odpira tudi: ESCAPE ROOM ENIGMARIUM DUPLEK!

Več kmalu (sledite nam na Facebooku ali pa se naročite na naše e-novičke). Ogledate si lahko tudi spletno stan: duplek.escape-room.si  

*Igra poteka po gozdni poti, ki zavije tudi v hrib. Priporočamo, da se primerno obujete, v vročih dneh lahko prav pride tudi steklenička z vodo. Obljubljamo, da boste tudi odrasli izvedeli kaj novega!