Igrifikacija v turizmu2018-06-04T15:17:52+02:00

IGRIFIKACIJA  V TURIZMU  – KREIRANJE NEPOZABNIH DOŽIVETIJ

Zavedamo se vse bolj vročega pomena  »igrifikacije« ter »storytellinga« v turizmu – današnji obiskovalci si ne želijo več samo vloge pasivnega opazovalca, temveč si želijo aktivnejših, individualnejših doživetij – ob katerih se bodo, predvsem čimbolj zabavali. Zato ekipa Enigmarium® razvija unikatne rešitve za igrifikacijo v turizmu. Poleg  vedno novih, najbolj inovativnih  sob pobega, kjer na različnih lokacijah razvijamo partnerske modele sodelovanja pod okriljem naše znamke, ponujamo tudi »custom-made« rešitve drugačnih doživetij – od igrifikacije poslovnih dogodkov, mestnih središč, zgodovinskih gradov do muzejskih predstavitev, igrifikacij kongresov in drugih, “custom made” rešitev. 

Poleg 15 izvirnih escape sob je danes  Enigmarium® je tudi prvi kreator ter ponudnik igrifikacije turističnih storitev z inovativnimi projekti in mednarodnimi referencami:  

  • IGRIFIKACIJA MESTNEGA SREDIŠČA – OUTDOOR mestna pustolovščina “UNLOCK LJUBLJANA”

outdoor escape roomV povsem novi igri z elementi »escape room« pustolovščine vas čaka dobeseden pobeg iz sobe – a tokrat na svež zrak. Na pustolovskem popotovanju skozi staro mestno jedro vas čaka sedem zabavnih preizkušenj, na katerih boste odklepali skrivnosti Ljubljane, spoznali neznano, se pustili prijetno presenetiti, navdušeno vzklikali »hevreka«, se ob tem se ob tem v super družbi nadihali svežega zraka in predvsem – izvrstno zabavali!

Enigmarium je igro zasnoval v različici za skupine 2-5 igralcev.  Različica za velike skupine, v kateri lahko Ljubljano skozi igro spoznava celo do 150 igralcev pa je navdušila tudi udeležence mednarodne konference Global Green Destinations Day, ki je potekala ob Svetovnem dnevu turizma v Ljubljani.  Priljubljeno igro Unlock lahko igrate v Ljubljani, Mariboru, Zagrebu, Laškem, Ohiu in Tolminu (od 22.6.2018). Raziščite mesto na najzabavnejši način!

  • IGRIFIKACIJA MUZEJSKEGA EKSPONATA: igrificirana muzejska pustolovska preizkušnja:  “Reši se v bivak!” Slovenskega Planinskega muzeja

igrifikacija-turizem-muzejV sodelovanju s SLOVENSKIM PLANINSKIM MUZEJEM v Mojstrani predstavljamo inovativno novost na področju igrifikacije – igrivo pot doživetij z imenom »Pobeg v bivak«, ki smo jo pionirsko zasnovali in realizirali prav v Enigmarium®u!

Legendarni BIVAK II je odslužil svoje in se izpod Rokavov preselil na zelenico pred muzej.  Ker se eksponata seveda ne sme spreminjati ali vanj posegati, smo v sodelovanju s podporo lokalne skupnosti pod skalnjak umestili skriti prostor, v katerem se nahaja igrificirana pot – do bivaka se je namreč treba šele prebiti skozi štiri planinske preizkušnje.

V tem primeru ne gre za klasičen “escape room”, kjer nad igro bdijo moderatorji in ponastavljajo sobo, temveč za inovativen način prehajanja skozi igro, ki smo ga razvili prav posebej za projekt. Obiskovalci muzeja so nad igro navdušeni.

  • IGRIFIKACIJA GRADOV – inovativna pustolovska igra »ESCAPE CASTLE « v kaštelu Svetinčenat pri Puli in na “Osvobodi zmaja” Ljubljanskem gradu

escape svetvinčenatEnigmarium® je pripravil povsem novo in izvirno adrenalinsko „escape“ pustolovščino UNLOCK CASTLE, v kateri igralci v skupini 2 do 5 oseb skozi  igro spoznavajo zgodovino gradu, vrednote ter legende, povezane z njim – seveda se ob tem predvsem zabavajo.

Grajski zidovi varujejo veliko skrivnost, ki jo lahko odkrijejo le najbolj plemeniti, iznajdljivi, pošteni, predani in pogumni. Boste rešili zapuščino skrivnostnega viteza in razvozlali skrivnost?  V zabavni pustolovščini v prečudovitem kaštelu Morosini Grimani v idiličnem Svetvinčenatu ter na Ljubljanskem gradu se lahko podate na unikatno in izvirno pustolovščino, ki združuje elemente “escape room” igre in “lova za zakladom”  – a najlepše je, da se zgodba dogaja v resničnem gradu in da se uganke zlivajo z resničnimi legendami in zgodovinskimi dejstvi, kar zagotavlja resnično “immersive” doživetje!

Ponosni smo, da je ta inovativen pionirski projekt prve igrifikacije gradu (gamification), ki je oživil grad, zidove ter legende ter popestril ponudbo kraja Opčina Svetvinčenat zaupala prav naši ekipi. prav tako smo ponosni, da smo ponovno obudili zmaja na Ljubljansjem gradu. Projekta sta povsem izvirno (in zaščiteno avtorsko delo) in tudi inovacija na področju “escape iger”  – naj omenimo le res izvirno rešitev, s katero nismo posegali v kulturno dediščino in dosegli, da lahko grajsko igro hkrati igra tudi do 6 ekip.

Pobeg z gradu še nikoli ni bil tako zabaven!

  • IGRIFIKACIJA ZA IZBOLJŠAVO TEAMSKIH KOMPETENC – DELAVNICA POBEGA “ESCAPE WORK(shop)”

igrifikacija teamske kompetenceV Enigmariumu® smo dodobra prepoznali pomen IGRIFIKACIJE kot pristopa, namenjenega izboljševanju ključnih dejavnikov poslovnega uspeha in delovnega okolja.  Zato smo v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Ljubljana, pod vodstvom izrednega profesorja dr. Tomaža Kolarja, pripravil izobraževalne delavnice za podjetja z naslovom:

ESCAPE WORK(shop) ali IGRIFIKACIJA in ZABAVO-LOGIJA – kaj to je in kako to uporabiti v podjetju?

Izvedeli boste, zakaj nas igre na tako zabaven način potegnejo vase in pri igranju »damo vse od sebe in kar ne moremo nehati«, za nameček pa ima to še zelo resne in koristne učinke, ker z njimi razvijamo življenjsko pomembne sposobnosti. In zakaj (presneto!) na delovnem mestu ni tako – ter kako je lahko. Predstavljeni bodo pomen, ključni elementi, načela, funkcije in različne možnosti uporabe iger v poslovnih situacijah in okoljih.

V praktični delavnici »ESCAPE WORK(shop)« pa bomo igrivost in energijo izkoristili za pripravo kompleta zabavno-resnih idej, »igrač«, ukrepov in spodbud s katerim boste lahko pobegnili domov. 

Uporaben bo za igrifikacijo pomembnih vzvodov uspešnosti, kompetenc in zadovoljstva z delom kot so prilagodljivost v novih situacijah, zavzetost, kreativnost, sodelovanje in komunikacija v skupini, vodenje skupine, skupinska ambicioznost in samozavest.

Predvsem pa za to, kako z veseljem do igre okužiti vse, ki so se pozabili igrati.

  • IGRIFIKACIJA KONGRESOV, POSLOVNIH IN DRUGIH DOGODKOV, CUSTOM – MADE REŠITVE,  TER POMOČ PRI PRIPRAVI RAZPISNIH DOKUMENTACIJ

Ekipa Escape room Enigmarium® je pravi naslov za povsem »custom« rešitve igrifikacije doživetij, saj je prednost Escape Room Enigmariuma® je prav v tem, da nenehno inoviramo in razvijamo povsem sveže in izvirne koncepte, poleg tega pa se ponašamo z mednarodnimi referencami. Prava mera težavnosti, skrivnostnosti ter različnih ugank in nalog, da vsak član pride na svoj račun, ter seveda presenečenja, namigi in do konca dovršena dramaturgija je tista, ki povzroči »hevreka« moment in razlikuje sobe znamke Enigmarium od vseh drugih. Zato se igralci radi vračajo, Escape Room Enigmarium® pa ostaja vodilni na tem področju v širši regiji.

Vabljeni na prvi regionalni kongres Igrifikacije in Storytellinga v Ljubljani >>

 

Oglasite se, z veseljem pripravimo projekt tudi za vas: info@enigmarium.si 

 

Prijava na novice
close slider

Prijava na e-novice