Enigmarium išče svetovnega prvaka iger pobega!

Vabimo ekipe igralcev escape room iger, da se kvalificirajo na svetovno prvenstvo ER CHAMP 2024 in naziv “svetovni prvaki iger pobega” ponovno prinesejo v Slovenijo!

Svetovno prvenstvo v igranju escape room iger ER Champ je mednarodno tekmovanje v igri “soba pobega,” na katerem se pomerijo ekipe z vsega sveta. Na čisto prvem prvenstvu, ki je potekalo leta 2017 v Budimpešti je zmagala prav ekipa iz Slovenije in čas je, da ta naziv ponovno prinesemo v Slovenijo!

Od tedaj se vsako leto v spletnih kvalifikacijah pomeri na tisoče udeležencev z vseh kontinentov sveta. Le deset najboljših ekip pa se na finalnem dogodku pomeri tudi v živo, v igrah, narejenih posebej za ta namen, dogajanje pa v prenosu spremlja tudi 20.000 escape room navdušencev. Kako je bilo lansko leto, lahko preberete tule.

Letos nas čaka osmo prvenstvo! Kdaj, kje, kako se pridružiti in kakšne bonbončke bomo v Enigmariumu pripravili za najboljšo ekipo iz Slovenije, ki ji bomo podelili tudi častni naziv “slovenski ER prvaki”, pa vam izdamo na druženju pri nas v živo, v Enigmariumu na Trdinovi 4.

VABILO NA DRUŽENJE

Vabimo vas na druženje v Enigmarium, na Trdinovo 4 v Ljubljani, v četrtek 4.4. ob 19.00 uri, kjer boste iz prve roke izvedeli vse, kar zanima o prvenstvu, pa doslej niste imeli koga vprašati.

Dogodek gosti slovenska ambasadorka prvenstva Nataša Potočnik; spoznali boste še druge slovenske tekmovalce, morda sestavili še kakšno ekipo, malo povadili (prinesite svoje laptope) in poklepetali o zmagovalni strategiji. Pofočkajte se nam na mail info@enigmarium.si

Pomembni podatki ER Champ 2024

  • 2-4 igralci v ekipi, vsak s svojim računalnikom z dostopom do interneta
  • sodeluje lahko kdorkoli, sodelovanje je brezplačno
  • 25. maja ob 18.00 uri poteka “stresni test” –  to je neobvezna “vaja”, ki ne vpliva na kvalifikacije, vendar organizatorju omogoča preizkus obremenitev strežniških sistemov in same igre, udeležencem pa predstavlja dragoceni trening – zapišite datum v koledar
  • Več: https://erchamp.com/
svetovno prvenstvo escape room

NAJPOMEMBNEJŠI DATUMI

  • 25. maja ob 18.00 (po našem času) – Stres test – neobvezna vaja in dragocena predpriprava na kvalifikacije 

  • 29. junija ob 18.00 uri (po našem času) –  spletne kvalifikacije, tu bo pomemben vsak trenutek in le deset najhitrejših se bo uvrstilo v veliki finale.

  • konec novembra – Veliki finale bo predvidoma konec novembra na Poljskem (live-streaming). Točen datum sporočimo v kratkem.

Kaj pa zgodba?

Letos so igralci sami izbrali nosilno zgodbo ER Champ 2024  preko glasovanja na discord strežniku tekmovanja. Zmagovalna zgodba je bila “TV-Maniacs”, ki pripoveduje pustolovščino dveh ljubiteljev televizijskih serij, ki ju dobesedno potegne v zgodbo. Da bi se vrnila v resnični svet, morata najti vse gumbe daljinca, razpršene po različnih televizijskih kanalih. Le popoln daljinček jima lahko povrne svobodo. Bo uspelo? Brez vaše pomoči ne gre!

VABILO

Kliknite na https://erchamp.com/ sestavite ekipo in se preizkusite v katerom od preteklih izzivov.  Ne le, da vas čaka zabavno druženje, s tem se pripravite tudi na zmago! Se vidimo 25. maja ob 18.00 na stresnem testu? In 29. junija na kvalifikacijah. Nič pa nas ne bi osrečilo bolj, kot videti ekipo iz Slovenije v velikem finalu na Poljskem!  

Vse, kar vas bi zanimalo o svetovnem prvenstvu, pomembnih informacijah in datumih, finalu na Poljskem ipd lahko vprašate tudi našo kreativno direktorico Natašo Potočnik, ambasadorko svetovnega prvenstva ER CHAMP za Slovenijo; pišite na natasa@enigmarium.si

ORGANIZATOR LOCK.ME in POKROVITELJI