Preizkusi se v igri soba pobega in se pomeri s tekmovalci z vsega sveta na svetovnem prvenstvu ER Champ 2024

ER Champ je mednarodno, povsem brezplačno tekmovanje v igri “soba pobega”, kjer se ekipe z vsega sveta pomerijo v reševanju izzivov escape room igre. Vsako leto pritegne na tisoče udeležencev iz vseh koncev sveta, kar dokazuje, da so igre pobega vse bolj priljubljene.

Zgodovina svetovnega prvenstva 

ER Champ poteka že od leta 2017 na Poljskem pod okriljem največjega portala za izbiro in rezervacijo sob pobega, Lock.me. Ko se je leta 2020 prvenstvo zaradi pandemije preselilo na splet, je to odprlo vrata sodelovanju ekip iz vsega sveta. Zdaj tekmovanje poteka v dveh fazah; kvalifikacije na spletu in finale v živo.

Lani je v spletnih kvalifikacijah sodelovalo 532 ekip iz držav, kot so Japonska, Združeno kraljestvo, Francija, Italija, ZDA, Poljska, Singapur, Tajvan, Kanada, Nemčija, Slovaška in Švica. Prenos v živo je spremljalo več kot 20.000 ljudi.

Letošnje prvenstvo v igranju escape room iger ER Champ 2024

Pomembni datumi  – spletne kvalifikacije

Prva faza letošnjega prvenstva, spletne kvalifikacije, bo potekala 29. junija s pričetkom točno ob 18.00 uri.

Datum finala v Pragi

Veliki finale bo 25. novembra v Pragi, kjer se bo na celodnevnem dogodku 10 najboljših ekip z vsega sveta pomerilo v živo. Odigrati bodo morali dve 20-minutni, posebej za ta dogodek kreirani igri pobega, najhitrejša ekipa pa si bo priborila naslov svetovnega prvaka.

Dogodek bo gostila Fun Arena, kjer bo v posebni navijaški coni mogoče spremljati tekmovanje v živo (na voljo bo tudi prenos v živo), po tekmovanju pa bo potekala zabava z udeležbo predstavnikov industrije in vodilnih podjetij ter escape room entuziastov z vsega sveta.

Zgodba

Letos so igralci sami izbrali zgodbo prek glasovanja. Vodilna zgodba se imenuje “TV-obsedenca” in pripoveduje o dveh ljubiteljih televizije, ki sta ob gledanju televizije tako »noter padla«, da ne moreta nazaj. Da bi se vrnila, jima moramo pomagati najti vse gumbe daljinskega upravljalnika, ki so raztreseni po različnih kanalih.

Prijavite se zdaj!

Ste ljubitelj sob pobega?

Zberite ekipo 2-4 igralcev, ki radi rešujejo sobe pobega in to počnejo tudi hitro in se čimprej prijavite, da lahko potrenirate še pred pričetkom.
Prijavite se zdaj!

Dobro je vedeti – pomembno!

Kvalifikacije se začnejo 29. junija točno ob 18.00 (CEST ali naš čas), zato je pomembno, da se vsak posebej prijavite, kreirate ekipo in odigrate katero od prejšnjih iger s prvenstva, da boste ob 18.00 res pripravljeni.

Čas se namreč začne odštevati točno ob 18.00 in ne, ko začnete z igranjem! Tu bo šlo za sekunde, kajti le deset najhitrejših (čas, v katerem končate igro) bo napredovalo v veliki finale.

(Namig: pomaga tudi, če prej odigrate čim več dobrih sob pobega – in v Enigmariumu jih imajo kar 19 😊 )

Ali veste, da je na prvem Svetovnem prvenstvu v igranju Escape room iger pred osmimi leti zmagala ekipa iz Slovenije?

Prvo tovrstno tekmovanje je potekalo leta 2016 v Budimpešti pod okriljem organizatorja Red Bull in zmagali smo Slovenci! Nato je štafeto organizatorja prevzel poljski portal za organizacijo escape room iger »Lock.Me« in prvenstvo je vse bolj priljubljeno. Letos so organizatorji povabili k sodelovanju tudi največje navdušence nad sobami pobega iz ZDA, Japonske, Francije, Švedske, Italije in iz Slovenije.

Slovenska ambasadorka

Vlogo ambasadorke svetovnega prvenstva za Slovenijo je prevzela Nataša Potočnik, kreatorka igrificiranih doživetij iz priljubljenega Enigmariuma, ki je ekipam na voljo za vsa vprašanja; dogodek je obiskala tudi lani. Na tekmovanju (sploh pa v finalu!) si želi videti čim več slovenskih ekip, saj verjame, da bi laskavi naziv z lahkoto domov odnesli tudi Slovenci.

Video povzetek finala ER CHAMP ’23

Pomembni kontakti

Spletna stran, kjer poteka tekmovanje:  Erchamp.com

Več informacij: info@enigmarium.si

Se vidimo!