Želite odpreti svoj “escape room”? Pridružite se nam  kot partner! Razvili smo unikatni franšizni sistem, ki vam omogoča odprtje lastnega centra z unikatnimi in izvirnimi (ter najboljšimi) sobami pobega na najbolj učinkovit način, s katerim lahko oboji samo pridobimo. 

Kdo smo Enigmarium®?

Ekipa Enigmarium® escape room je septembra 2014 v Ljubljani prva predstavila izviren koncept igre pobega in navdušila prve igralce, danes pa je z več kot petindvajsetimi povsem originalnimi igrami trendsetter na področju IGRIFIKACIJE v turizmu ter ena najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v Alpe Adria regiji.

Da zna ekipa razmišljati tudi “out of the room” potrjuje svetovna inovacija: Escape Igloo® iz pravega snega, ki je prejel nagrado SNOVALEC 2015 Ministrstva za turizem in agencije Spirit Slovenija ter kot polfinalist nagrade Sejalec 2016 postal dobesedno NAJBOLJ KUL SOBA NA SVETU!

Enigmarium je tudi lastnik blagovne znamke Unlock®, Escape Igloo®, ter Escape Castle®ter najnovejše –  Sensperience® , kjer je tudi ekskluzivni zastopnik podjetja Morpheus games iz Rusije.

Sobe v Ljubljani se od maja ponašajo z odličjem: “Certificate of excellence 2016″ ter  “Certificate of excellence 2017” portala TripAdvisor, Enigmarium pa je tudi ustanovni član združenja Escape Room dejavnosti Slovenije, ER.SI

Razvijamo tudi unikatne rešitve za igrifikacijo v turizmu. Poleg  vedno novih, najbolj inovativnih  sob pobega, kjer na različnih lokacijah razvijamo partnerske modele sodelovanja pod okriljem naše znamke, ponujamo tudi »custom-made« rešitve drugačnih doživetij – od igrifikacije poslovnih dogodkov, gradu, mestnih središč do muzejskih predstavitev ter drugih custom made projektov.  

Prednost Escape Room Enigmariuma® je prav v tem, da nenehno inoviramo in razvijamo povsem sveže in izvirne koncepte. Prava mera težavnosti, skrivnostnosti ter različnih ugank in nalog, da vsak član pride na svoj račun, ter seveda presenečenja, namigi in do konca dovršena dramaturgija je tista, ki povzroči »hevreka« moment in razlikuje sobe znamke Enigmarium od vseh drugih. Zato se igralci radi vračajo, Escape Room Enigmarium® pa ostaja vodilni na tem področju v širši regiji.

Escape room Enigmarium® se je s svojo zgodbo, razmišljanjem “out of the room” in vizijo o igrifikaciji turističnih doživetij predstavil na 20. Slovenskem turističnem forumu v sklopu Dnevov slovenskega turizma – DST 2017.  V čast nam je bilo, da smo lahko bili med  govorci na okrogli mizi, kjer so se predstavili navdihujoči primeri oblikovanja inovativnih turističnih produktov ter primeri dobrih praks.  Kreativna direktorica Nataša Potočnik je takole predstavila našo zgodbo:

 

Zakaj so sobe Escape room  Enigmarium® tako priljubljene?  

Navdušujoče in nepozabno doživetje naših sob odlikuje IZVRSTNO ZASNOVANA IGRA, ki v pravljičnem ambientu v skrbno načrtovanem dramaturškem loku lepo teče od sprejema vse do rešene misije.  Vse zanke, uganke in dramaturgijo sob (ter igluja) smo izvirno zasnovali sami, vsaka soba je povsem unikatna. Razvili smo lasten računalniški program pomoči s slikovnimi namigi, raznolike preizkušnje različnih znanj in spretnosti pa zasnovali tako, da vsak član ekipe pride na svoj račun. Naši najprijaznejši »gamemasterji« skrbijo za stopnjevanje razpoloženja tekmovalcev od sprejema, vodenja skozi igro z namigi, do rebriefinga in analize na koncu. Dragocen element presenečenja so tudi high-tech „gadgeti“ naše lastne razvojne ekipe ESCAPE LAB, vse skupaj pa zaokrožuje celovita uporabniška izkušnja od A do Ž ter seveda: skrbno zasnovana komunikacijska in prodajna strategija, za katero dnevno skrbi ekipa oglaševalske agencije Connecta z več kot dvajsetletnimi izkušnjami.

Ker sta strategija in koncept znamke skrbno načrtovana, razmišljamo tudi naprej – zato vas vabimo, da se  nam pridužite! 

map-escape-roomNe bo vam treba izgubljati dragocenega časa (in denarja) s poslovnim modelom, z razvijanjem in zaščito lastne blagovne znamke, logotipa in celostne podobe, marketinške in komunikacijske strategije, oglasnimi materiali, postavitvijo spletnih strani in optimizacijo, vzpostavljanjem pravega sistema za naročanje in vodenje, razvojem lastne programske opreme za nadzor, merjenje časa, vodenje igre in z iskanjem ostalih rešitev, ki smo jih razvili in temeljito preizkusili že mi … Prav tako ne boste izgubljali časa z idejno zasnovo, dramaturgijo, načrtovanjem samega scenarija igre in v končni fazi z izdelavo izvirnih hi-tech gadgetov in pripomočkov, ki jih ni moč videti nikjer drugje.  Mi poskrbimo za popoln KNOW-HOW, da vpostavimo vaš center v delovanje v naši mreži, vi poskrbite za organizacijo na lokaciji in vodenje vašega centra.

Dobro pa je vedeti: za uspešen zagon in uspešno nadaljne poslovanje je ključno, da se nove sobe odpirajo na strateško skrbno izbranih lokacijah (poznamo ključne parametre), prav tako pa morate vedeti, da ne gre le za začetno investicijo, ki v končni fazi sploh ni majhna, temveč je treba v projekt vlagati vsak dan.

S skupnim nastopom pod isto znamko pa lahko pridobimo vsi, saj uresničevanje skupne strategije ne pomeni le cenovno učinkovitejši način, temveč močna znamka predstavlja tudi večjo lojalnost naših dragih tekmovalcev, kot seveda pomeni precej večje prepreke za konkurenco.  In zakaj bi bili konkurentje, če lahko sodelujemo?

Pošljite nam e-mail na franchise@escape-room.si, ter se nam na kratko predstavite. Z veseljem bomo poklepetali z vami!

Sobe Enigmarium®:

LJUBLJANA – ŠEST  IZJEMNIH IGER

 • Soba »Escape Igloo®« – poletno gostovanje na Trdinovi 8 v Ljubljani . Zemljo je zadel meteorit in premaknil zemljino težišče. Prihaja nova ledena doba. Le najbolj pogumni si bodo upali vstopiti v raziskovalčev iglu, poiskati štiri ključne elemente in rešiti planet! Projekt Pobeg iz igluja je prejemnik nagrade Snovalec 2015, ki ga za invencije v turizmu podeljuje Javna agencija SPIRIT SLOVENIJA, ki ga je tudi delno sofinancirala.
 • Soba»(od)Rešitev« na Trdinovi 8 v Ljubljani. V meščanskem stanovanju v stilu Agate Christie se skriva mračna skribnost. Vam bo uspelo priti do (od)Rešitve preden se prebudi?
 • Soba (m)Učilnica na Trdinovi 8 v Ljubljani. Obujamo najbolj strašne nočne more: ostati v šoli po pouku, zaklenjeni v kabinetu norega profesorja. Le najpogumnejši si upajo pod ključ!
 • Soba »Kuhinja Maestra Luigija« : Slavni Maestro je slovel po omaki za testenine, ki je osrečila vsakogar, ki jo je poskusil. Zanjo so izvedeli zlikovci, zato je Maestro Luigi recept skril in zakriptiral. Vaša naloga je, da dešifirate recept – ter naredite svet spet srečen!
 • Soba »Atelje umetnika Francesca«: Dobrodošli v atelje vrhunskega umetnika Francesca. Toda – nekaj strašnega se je zgodilo na njegovi poti k slavi.  Mu boste lahko pomagali vrniti inspiracijo?
 • Unlock Ljubljana, zunanja outdoor pustolovska igra z “escape room” elementi

KRANJSKA GORA

 • Soba »Escape Igloo®« v 2 – pozimi na smučišču v Kranjski Gori  (www.escape-igloo.com) – projekt poteka le ob zimskih  vremenskih pogojih

MARIBOR – 5 IGER

 • Inovacija na Vetrinjski ulici V MARIBORUESCAPE ROOM NOVE GENERACIJE– soba dr. Hannibala:  Med renoviranjem lokala na Vetrinjski ulici 8 smo našli časovni stroj, ki nas preseli v mračni srednji vek. Dobrodošli v ordinaciji dr. Hannibala Bottinonija, zdravnika iz Benetk –  edinega zdravnika, ki si je upal zdraviti obolele za kugo v Mariboru. Poznal je namreč skrivni recept, zaradi katerega je ostal zdrav. Imeli boste le uro časa, da odkrijete, kaj je zdravnika ohranjalo zdravega in pobegnete nazaj še preden se okužite!Tri nove sobe na Turnerjevi 17 (prvi zgodovinski escape room na svetu!)
 • soba Omega Virus Outbreak,  slovi kot “the most immersive game in Europe” po oceni enega najuglednješih portalov »roomescapemaster.com«
 • najbolj prepovedana soba – REDLIGHT CASINO, je namenjena le polnoletnim igralcem, saj bo dvignila … nivo zabave na naslednjo stopnjo!
 • in tu je še Skrivnostni Hostel Shining, v katerem se dogajajo precej čudne reči …

MURSKA SOBOTA

 • prvi escape room v Hotelu Diana: “Dianina skrivnost”

LAŠKO – 2 igri

 • Prvi escape room na temo pivovarstva v isti hiši, v kateri je bil zvarjen prvi vrček piva! Zabava zagotovljena, v tej igri so na preizkušnji vsa čutila, tudi okušanje!
 • Zunanja pustolovska igra “Unlock Laško”, v kateri med zabavno in napeto igro spoznate resnično legendo

HRVAŠKA – ZAGREB – 3 IGRE

 • Soba »Skrivnostni primer Zagrebške čarovnice«  – po mnenju obiskovalcev z vsega sveta ena najboljših iger v Evropi, povsem po resničnih dogodkih!
 • Soba “Femme fatale” – prav tako z zgodovino zlita soba pobega, kiv as bo navdušila
 • Zunanja pustolovska igra Unlock Zagreb, kjer odkrivate mesto in resnično zgodbo o zagrebškem Romeu in Juliji

IGRIFIKACIJA V TURIZMU – CUSTOM MADE PROJEKTI

 • IGRIFIKACIJA MESTNEGA SREDIŠČA – OUTDOOR mestna pustolovščina “UNLOCK LJUBLJANA”
 • IGRIFIKACIJA MUZEJSKEGA EKSPONATA: prva igrificirana muzejska pustolovska preizkušnja:  “Reši se v bivak!” Slovenskega Planinskega muzeja
 • IGRIFIKACIJA GRADOV –  prva inovativna pustolovska igra »ESCAPE CASTLE « v kaštelu Svetinčenat pri Puli
 • IGRIFIKACIJA ZA IZBOLJŠAVO TEAMSKIH KOMPETENC – DELAVNICA POBEGA “ESCAPE WORK(shop)”