Oktober je v svetu “real-life” iger najpomembnejši mesec v letu, saj se – poleg svetovnega dneva sob pobega, ki ga praznujemo prvega oktobra, odprejo tudi NOMINACIJE escape room iger na prestižno lestvico najboljših iger na svetu –  TERPECA

Uvrstitev na lestvico TERPECA, ki jo pogosto primerjajo z oskarji za escape room industrijo, nagrajuje vrhunske dosežke in izpostavlja najbolj inovativne in nepozabne igre pobega, pri čemer imajo ključno vlogo strastni igralcinominatorji, ki igre nominirajo in glasovalci, ki z glasovanjem izberejo najboljše izmed najboljših.

Prvi krog glasovanja poteka v oktobru, vsak od nominatorjev lahko predlaga le 10 tistih iger, ki so ga najbolj navdušile in s katerimi ni v nikakršni povezavi, kar pisno potrdi z izjavo ob vsaki nominaciji. Glede na to, da so nominatorji praviloma odigrali več sto ali celo več tisoč iger po vsem svetu, to zagotavlja, da so nominirane le resnično izjemne igre, ki so na nominatorje naredile največji vtis. 

Nato v novembru sledi glasovanje, kjer registrirani glasovalci podelijo svoje glasove, da na koncu dobimo lestvico najboljših iger na svetu,  ki jih obiskujejo escape room entuziasti z vsega sveta, ki lahko “prepotujemo” tudi do 5.000 km, da bi odigrali eno od izjemnih iger pobega!

*Namenoma smo napisali “prepotujemo in ne prepotujejo”; saj imamo tudi Slovenci tako entuziastične navdušence in tudi dva nominatorja; Enigmariumova Nataša in Peter, dopuste najraje preživita v igranju escape room iger in se zato, da bi odigrala igro, ki je visoko na Terpeca lestvici, lahko vozita tudi uro in pol v divjino, se pustita zapreti v krsto, zapor ali pa bežita pred morilci s prižganimi motorkami … Podrobneje o tem, kako splanirati dopust in ob tem odigrati čimveč izjemnih iger pobega pa v kratkem v posebnem članku – danes pa potrebujemo tvoj glas!

Postani nominator ali glasovalec tudi ti, in pomagaj svojim najljubšim igram do uvrstitve!

Si odigral več kot 200 sob pobega? Prijavi se za nominatorja in pomagaj do uvrstitve na lestvico tvojim najljubšim igram!

Si odigral več kot 100 iger pobega? Postani glasovalec in pomagaj nominiranim igram, da se prebijejo višje.

Vsak glas šteje, zato izkoristi priložnost in podpri svoje najljubše igre! Prijavi se tule https://voters.terpeca.com/

V Enigmariumu smo ponosni do neba, da se je doslej vsako leto med nominirane uvrstila katera od naših iger, lani smo se na lestvico nominiranih uvrstili celo z dvema igrama, ki se naslanjata tudi na našo kulturno dediščino: z Volkodlakom in s Povodnim možem.

Tudi letos stiskamo pesti, a se zavedamo, da Slovenijo obišče bistveno manj nominatorjev v primerjavi z drugimi, bistveno večjimi prestolnicami, zato smo še bolj veseli vsakega glasu ali nominacije.

Hvala!

PS: Če poznaš koga, ki je odigral veliko iger, ga pocukaj za rokav, naj se nam pridruži!  Če si šele na začetku, pa namig: v Enigmariumu smo razvili tole malo črno knjižico v katero lahko zabeležiš vse odigrane igre, mi pa ti vanjo z veseljem pritisnemo tudi simpatičen žig. https://escape-room.si/escape-room-password-passport-notebook/